Séták és programok

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Séta az Emlékek Ösvényén ÚJ SÉTA! Séta az Emlékek Ösvényén ÚJ SÉTA! Séta az Emlékek Ösvényén ÚJ SÉTA!

Séta az Emlékek Ösvényén ÚJ SÉTA!


Ezen a sétán egy szokatlan helyszínen indulunk időutazásra a múltba!

Nemzeti Sírkertbe, a győri Nádorvárosi Köztemetőbe vezet az Emlékek Ösvénye.

A Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság által Nemzeti Sírkertnek minősített temetőkben a magyar történelem és kultúra jelentős alakjainak sírjait tartják számon.

Győr városának temetői, temetkezési helyei rejtett emlékekkel teli sírkertek, ahol számos híresség és névtelen hős nyugszik. Életük, munkájuk nyomot hagyott nemzetünk múltjában, a szívekben és a város történetében is.

Fedezzük fel a város történelmét és kulturális örökségét a sírok mögött rejlő élettörténeteken keresztül.


Egy temetői séta nemcsak emlékezés, hanem egy különleges időutazás is, ahol a múlt és a jelen összefonódik. Az elmúlás kapuja, a temető békéje, a természet közelsége, az emlékek, megérintik az emberek lelkét.

Memento mori! Induljunk el együtt az "Emlékek Ösvényén", és ismerjük meg Győr kőbe zárt arcát!

Találkozás: 13:50 óra, Győri Nádorvárosi Köztemető Főbejárata

Részvételi díj: 4.000,- Ft

Nyugdíjas, diák, VIP Klub tag: 3.500,-Ft


Találkozási pontok

Információk

2 óra

Bejelentkezés a programra, regisztráció

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További ajánlataink

Csatasorban ÚJ SÉTA! ÚJ IDŐPONTBAN!
Győr múltjában számos hadi eseményt találunk, ami jelentős csaták színterévé tette a várost vagy a térségét, s melyek jelentősége, szereplői, összefüggései túlmutatnak a város történetén.
Bővebben
RÁBARANGOLÁS-120 éves a Rába Hotel
Időutazásra indulunk. Az egykori polgári város és a város első szállodájának 120 éves története és titkai kerül sétánk fókuszába. Megnyílnak a zárt ajtók és mesél a ház vendégeinek.
Bővebben
Állati jó séta ÚJ SÉTA!
Most a vendégek segítségére lesz szükség, hogy az egykori Vadasparkból elcsatangolt állatokat összegyűjtsük Győr Belvárosában. Nem mindegyik érkezett meg az Állatkertbe. Keressük meg hova bújtak!
Bővebben
Győr gyerekszemmel
Nyáron, a Győrkőcfesztivál idején, a gyerekek veszik birtokba néhány napra a várost. Vajon mit kínál Győr Belvárosa a gyerekeknek az év többi napján? Mesélő helyszíneket, mesés történeteket!
Bővebben
Hajós programok 2024-ben
Győr a folyók városa! Győződjön meg erről velünk! Hangulatos hajós programokra hívjuk, amelyek kivisznek a városból. Élményprogramjainkon kellemesen ismerkedhet Győr zöld, természeti értékeivel is.
Bővebben
Kerékpáros GYŐR-KÖR - Impressziók Győrről két keréken
Győr látnivalókban gazdag belvárosán kívül érdemes a külső városrészeket is felkeresni, értékeiket felfedezni. Kerékpáros városnézésünkön ezeket a városrészeket és a hangulatos folyópartokat járjuk be
Bővebben
Legendák és igaz történetek
Ismerkedjen Győrrel izgalmas és rejtélyes történetein keresztül. Nem a megszokott városnéző útvonalon sétálunk. Új utakat választottunk, új élményeket kínálunk. Időnként szakértő vendéggel várjuk.
Bővebben
Győr 7 csodája
Győr Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa. Értékeinek sokszínűsége, csodás történetei vonzóvá teszik a látogatók számára. Vajon igazi csodák helyszíne is a város? Sétánkon kiderül.
Bővebben
Love storyk Győrben
Barangolás Győr Belvárosában, ahol a séta fő témáját ezúttal a szerelmes történetek adják. Kik fordultak meg a város lakóházaiban? Vajon csupa édes szerelmes történet fűződik szerelmeikhez?
Bővebben
Keresd a Nőt Győrben!
Ezen programon a Nőket helyezzük a fókuszba. Tematikus városnéző sétánk történeteinek híres nők lesznek a főszereplői. Ők vezetnek át a régmúltból a jelen korig. Sok új történettel készülünk!
Bővebben