Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Múzeumok Őszi Fesztiválján Múzeumok Őszi Fesztiválján

Múzeumok Őszi Fesztiválján


Tekerjünk vissza az időben!

Kerékpáros városnézés, mely során megismerhetjük az egykor Győrben született, élt vagy munkálkodott felfedezőket, tudósokat, hírességeket. Kik voltak ők – Rómer Flóris vagy éppen dr. Petz Aladár-, munkásságuk miben köszön vissza még napjainkban is!? Könnyed, kétkerekű túránk során megismerhetjük életüket, kötődésüket a városhoz és sokszor korukat megelőző felfedezéseiket, törekvéseiket melyek áttörést hoztak. Utunk köztéri szobrok, emléktáblák, lakóházak között zajlik melyet egy kis frissítő szódavízkortyolással zárunk, nem véletlenül…

A kerékpáros városnézést vezeti: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetője

14.50-től Gyülekező a Nádorvárosi Köztemető előtt
15.00 Kerékpáros városnéző túra kezdete
17.30 Érkezés a Püspöki Udvarbíróházba, ahol frissítővel várjuk a túra résztvevőit

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció október 7-ig, a program megnevezése mellett, a résztvevő neve és telefonos elérhetősége megadásával: mof.romer.gyor@gmail.com e-mail címre várjuk. A részvételhez saját kerékpár szükséges.

Célközönség: 16+
Részvétel díjtalan.

További részletek a Rómer Floris Múzeum oldalán találhatóak.

Találkozás: Nádorvárosi Köztemető előtt
Szervező: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
Múzeumok Őszi FesztiváljaBejelentkezés a programra, regisztráció

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További városnéző ajánlataink

Győr 7 csodája
Kíváncsi a csodákra, amelyek Győr városának különleges értékeihez, látnivalóihoz kapcsolódnak? Idegenvezetőnk egy hangulatos sétán vezeti el a "csodák világába". Ismerje meg Győrt másképp!
Bővebben
A művészetek vonzásában Győrben
Új tematikájú séta a Győri Tavaszi Fesztivál kísérőprogramjaként. A különböző művészeti ágakhoz kapcsolódó helyszínek és történetek összefűzésével egy érdekes képet mutat városunk. Új utak,új élmények
Bővebben
Győri História
Történetek Győr meghatározó történelmi eseményeiről, séta a múlt emlékei között. Várostörténet másképp. Új utak, új élmények!
Bővebben
Több mint 1 fröccs! (sétával)
Egy kis élménysétán megtudhatja, miért Győr a fröccs városa. Kiderül az is, milyen borokat kedveltek azok a történelmi személyek, akik megfordultak városunkban.
Bővebben
Győr a fröccs városa
2015. októberében hungarikum lett a fröccs. Ne menjen haza anélkül, hogy az ehhez kapcsolódó győri történetekkel megismerkedne és kóstoljon is velünk!
Bővebben
Mesélnek a házak
Győr Magyarország harmadik leggazdagabb városa műemlékekben. 1989-ben Európa-díjjal tüntették ki a műemlékek helyreállításában elért eredményeiért. Ennek a sétának a belváros érdekes házai a témája.
Bővebben
Szent ereklyék és szakrális emlékek történetei Győr belvárosában az ARS SACRA Fesztivál alkalmából
Győr gyönyörű barokk belvárosában vezetett tematikus sétánkon köztéri szobrok és templomok érintésével a belváros szakrális értekeiről mesélünk az érdeklődőknek az ARS SACRA Fesztivál alkalmából
Bővebben
Esti séta fesztiválhangulatban Győrben
Győr barokk belvárosa csodás látványt nyújt az esti kivilágításban is! Az ország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa nem csak látnivalókban, hanem legendás történetekben is gazdag!
Bővebben
Angyalséta
Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. Győr angyalai várják adventkor!
Bővebben
Győr csodái fesztiválhangulatban
Hangolódjon velünk a szilveszterre Győr belvárosában! Húzza meg velünk a malac farkát ! Kellemes hangulatú séta idegenvezetőnkkel és meglepetések várják mielőtt felgyulladnak az esti fények.
Bővebben
Szilveszteri séta fesztiválhangulatban Győrben
Különös szilveszteri program. Sétáljon a sziveszteri bulira készülődő győri Belvárosban, ismerje meg a város legismertebb látnivalóit mielőtt a szerencsemalac farkát meghúzza!
Bővebben