Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Szent László és az égi jel az ARS SACRA Fesztivál alkalmából Szent László és az égi jel az ARS SACRA Fesztivál alkalmából Szent László és az égi jel az ARS SACRA Fesztivál alkalmából Szent László és az égi jel az ARS SACRA Fesztivál alkalmából

Szent László és az égi jel az ARS SACRA Fesztivál alkalmából

A GyereGyőrbe Tematikus városnézések csapata "új utak, új élmények" szlogennel kínál számos tematikus városnéző sétát Győrben. Mindig egy-egy érdekes téma kerül a középpontba és a séta útvonalát ehhez igazítjuk.
Győr szakrális értékekben különösen gazdag város, mindemellett Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa.

Az ARS SACRA Fesztivál idei mottója: "Tekints az égre és lásd meg!" A fesztiválhoz kapcsolódik ez a séta.

Szent László királyunk neve szorosan összefonódik Győrrel, hiszen Magyarország harmadik legjelentősebb szakrális ereklyéjét, a Szent László hermát több mint 400 éve a győri Bazilikában őrizzük. Tisztelete nagy hagyományokra tekint vissza városunkban.

Szent László királyunk életét végig kísérte hithű kereszténysége és az ehhez kapcsolódó csodák.
Ezekről mesél a vendégeket ezen a sétán Husz Anikó idegenvezető az Ars Sacra Fesztivál programjaihoz kapcsolódva.


Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célunk a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi, irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség. (forrás:www.ars-sacra.hu)

A séta időpontja: 2018. szeptember 16. 15.00-16.00 óráig
Találkozás: Széchenyi tér, Mária-oszlop

Találkozási pontok

Előjelentkezés

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További városnéző ajánlataink

Múzeumok Őszi Fesztiválján
A Múzeumok Őszi Fesztiválja az őszi kulturális programok kiemelkedő eseménye. Ebben az eseménysorozatban "Pattanj nyeregbe!" címmel tartalmas kerékpáros városnézéssel készülünk
Bővebben