Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Louvre Császári és királyi rezidenciák

Louvre Császári és királyi rezidenciák

Ki ne hallott volna már a párizsi Louvre-ról. Nap mint nap tízezrek tolonganak, hogy bejuthassanak a világ egyik legnagyobb múzeumába és láthassák a Mona Lisa-t, a Milói Vénuszt és a többi hírességet. A látogatás néhány órájába szinte sohasem fér bele, hogy a hatalmas épület látványosan díszített termeit, a hihetetlen gazdag gyűjtemény sok más tárgyát megcsodálják.

Az előadás lehetőséget nyújt arra, hogy egy virtuális vezetés keretében bepillanthassunk a palota azon termeibe, melyek máig híven őrzik a nagy francia uralkodók emlékét. Végigsétálhatunk a hajdani középkori vár vizesárkában, ott ülhetünk tudós Károly király XIV. századi szobájában, amint éppen háromszáz könyvének egyikét lapozza. Egy gazdagon díszített XVI. századi lépcsőn felsétálva érkezünk a Cariatidák termébe, ahol valaha a hófehér reneszánsz ruhákba öltözött hölgyek kecses táncukat lejtették, miközben II. Henrik király éppen szeretője kegyeiért epekedett. Néhány perccel később a Három Testőr lépteinek nyomán haladva ott állhatunk, ahol - talán az utolsó pillanatban - visszaadhatták a királynő híres nyakékét. Egy emelettel feljebb, az Apollon Galéria aranytól szikrázó terme a Napkirály rezidenciáját jelzi: "Ahol a király táncol ". Természetesen sétánkból nem hagyhatjuk ki Bonaparte Napóleon tróntermét, és III. Napóleon luxus lakosztályait sem.

A múzeum hatalmas gyűjteménye lehetőséget ad arrKi a, hogy távoli civilizációk hajdani uralkodóinak világába is bepillanthassunk. Így találkozhatunk Egyiptom fáraóival és szarkofágjaikkal, a bibliai II. Nabuchodonozor asszír királlyal és palotáját védő hatalmas szárnyas bikákkal, valamint udvarának monumentális reliefjeivel, vagy a mesés kincseiről híres Darius királlyal és palotájának mázas csempéivel is.

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!

Találkozási pontok

Információk

17.00-19.00

Előjelentkezés

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További városnéző ajánlataink

Az emberi test mérlegei és összefüggései
Fókuszban az emberi test és egészségünk izgalmas összefüggései. Közérthető, sok példával tarkított előadás, ami a közelmúltban a III. Nemzetközi Antropozófiai Fogászati Konferencián is elhangzott.
Bővebben
Utak és élmények - pódium beszélgetések
A "Több mint 1 fröccs" beszélgetés sorozat 2019-ben megújul. "Utak és élmények" címmel folytatjuk ezt a programot. Művészek, érdekes emberek mesélnek utazásaikról vagy belső utazásaik történetéről.
Bővebben
Az Élet és a Hit labirintusai
Vendégünk Szirbek István művészettörténész. Előadása egy virtuális utazásra hívja a művészettörténet, a kultúrtörténet kedvelőit. Érdemes velünk tartani erre kalandozásra!
Bővebben
Angyalkoncert szemnek és léleknek
Grünewald mester és az Unterlinden Múzeum kincse: az Isenheimi szárnyasoltár a fő témája ennek a művészettörténeti előadásnak, ahol az "angyalkoncert" karmestere Szirbek István művészettörténész.
Bővebben