Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Az Élet és a Hit labirintusai Az Élet és a Hit labirintusai

Az Élet és a Hit labirintusai

Következő előadás: 2016. április 24-én 16.00-18.00 óra


Ajánló az előadáshoz:
A labirintusok történetei egyidősek az emberi civilizációkkal. Megtaláljuk nyomait minden lakott kontinensen. Rejtélyes rajzolatok díszítik az őskori barlangokat és a magasból lepillantva sokszor megmagyarázhatatlannak tűnő alakzatok rajzolódnak ki szemünk előtt. Az egyiptomiak, a görögök vagy a rómaiak éppúgy beépítették hitrendszerükbe, mint a maya indiánok vagy az ausztrál őslakosok. A katedrálisok útvesztőiben a keresztény hívek térden állva, alázattal próbáltak közelíteni Istenhez, míg a reneszánsz kertek sövényei között ledéren öltözött hajadonokkal fogócskáztak az álarcos uraságok. 

Gyermekkorunkban mindannyian játszottunk az útvesztő társasjátékokkal, fiatalon hagytuk magunkat beleveszni a romantikus Velence utcácskáinak rejtélyes világába, ma pedig próbálunk kiigazodni az információáradat kusza özönében. 

De vajon mi a titka a labirintusok titokzatos világának?
Megfejthető-e az üzenete és megérthető-e számunkra az az út,
amely egy másik, misztikus világba vezet bennünket?


A vetítettképes előadáson utazzunk térben és időben, hallgassuk a labirintusok hozzánk intézett mesés üzeneteit!

Találkozási pontok

Információk

a fogyasztást nem tartalmazza a belépő
időjárásfüggetlen program
előzetes bejelentkezés javasolt

Előjelentkezés

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További városnéző ajánlataink

Az emberi test mérlegei és összefüggései
Fókuszban az emberi test és egészségünk izgalmas összefüggései. Közérthető, sok példával tarkított előadás, ami a közelmúltban a III. Nemzetközi Antropozófiai Fogászati Konferencián is elhangzott.
Bővebben
Louvre Császári és királyi rezidenciák
Szirbek István művészettörténész művészettörténeti előadásainak újabb állomásához érkeztünk. Ezúttal a párizsi Louvre-ba kalauzolja egy virtuális művészettörténeti előadáson az érdeklődőket.
Bővebben
Utak és élmények - pódium beszélgetések
A "Több mint 1 fröccs" beszélgetés sorozat 2019-ben megújul. "Utak és élmények" címmel folytatjuk ezt a programot. Művészek, érdekes emberek mesélnek utazásaikról vagy belső utazásaik történetéről.
Bővebben
Angyalkoncert szemnek és léleknek
Grünewald mester és az Unterlinden Múzeum kincse: az Isenheimi szárnyasoltár a fő témája ennek a művészettörténeti előadásnak, ahol az "angyalkoncert" karmestere Szirbek István művészettörténész.
Bővebben