Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Angyalkoncert szemnek és léleknek

Angyalkoncert szemnek és léleknek


Egyszerűen nem lehet elmondani sem leírni azt az élményt, amit az ember Colmarban érez, az isenheimi szárnyasoltár előtt!  Az 1512-16 között, Matthias Grünewald mester által festett hatalmas méretű képegyüttes, a késő-középkori és a kora-reneszánsz hitvilág szemléletét érzékelteti.

Hajdan az ágoston rendi kórház kápolnájában állították fel ezt a kivételes szépségű  oltáregyüttest. Jeles napokon - vasárnap és nagy liturgiai ünnepeken - a festett hársfatáblák szárnyainak nyitásával-csukásával tették lehetővé a „szerencsések” számára, a bibliai történetek, szentek életébe történő bepillantást.

Jézus földi életének ismert állomásai: Angyali üdvözlet, betlehemi születés, Mennybemenetel. De vajon a fények, a színek és a képből „kiszűrődő angyal-zene” hangjai, hogyan teszik mindenki számára „istenivé” az ismert történések mesébe illő pillanatait?

Sok más kérdés mellett erre is választ kaphatnak az előadás résztvevői vendégünktől, Szirbek István  művészettörténésztől.

Az előadás után
Paris Je t'aime címmel Csobay Dániel beszélget az előadóval!

Az előadás időpontja: 2015. március 27. 18 óra

Helye: Hotel Konferencia

Győr, Apor Vilmos püspök tere 3.

Belépő: 1500,- Ft

Regisztráció szükséges! Jelentkezzen be programunkra! Szeretettel várjuk!


Előjelentkezés

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További városnéző ajánlataink

Az emberi test mérlegei és összefüggései
Fókuszban az emberi test és egészségünk izgalmas összefüggései. Közérthető, sok példával tarkított előadás, ami a közelmúltban a III. Nemzetközi Antropozófiai Fogászati Konferencián is elhangzott.
Bővebben
Louvre Császári és királyi rezidenciák
Szirbek István művészettörténész művészettörténeti előadásainak újabb állomásához érkeztünk. Ezúttal a párizsi Louvre-ba kalauzolja egy virtuális művészettörténeti előadáson az érdeklődőket.
Bővebben
Utak és élmények - pódium beszélgetések
A "Több mint 1 fröccs" beszélgetés sorozat 2019-ben megújul. "Utak és élmények" címmel folytatjuk ezt a programot. Művészek, érdekes emberek mesélnek utazásaikról vagy belső utazásaik történetéről.
Bővebben
Az Élet és a Hit labirintusai
Vendégünk Szirbek István művészettörténész. Előadása egy virtuális utazásra hívja a művészettörténet, a kultúrtörténet kedvelőit. Érdemes velünk tartani erre kalandozásra!
Bővebben