Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Múzeumok Őszi Fesztiválján Múzeumok Őszi Fesztiválján

Múzeumok Őszi Fesztiválján


Tekerjünk vissza az időben!

Kerékpáros városnézés, mely során megismerhetjük az egykor Győrben született, élt vagy munkálkodott felfedezőket, tudósokat, hírességeket. Kik voltak ők – Rómer Flóris vagy éppen dr. Petz Aladár-, munkásságuk miben köszön vissza még napjainkban is!? Könnyed, kétkerekű túránk során megismerhetjük életüket, kötődésüket a városhoz és sokszor korukat megelőző felfedezéseiket, törekvéseiket melyek áttörést hoztak. Utunk köztéri szobrok, emléktáblák, lakóházak között zajlik melyet egy kis frissítő szódavízkortyolással zárunk, nem véletlenül…

A kerékpáros városnézést vezeti: Kauker Bálint, a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetője

14.50-től Gyülekező a Nádorvárosi Köztemető előtt
15.00 Kerékpáros városnéző túra kezdete
17.30 Érkezés a Püspöki Udvarbíróházba, ahol frissítővel várjuk a túra résztvevőit

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció október 7-ig, a program megnevezése mellett, a résztvevő neve és telefonos elérhetősége megadásával: mof.romer.gyor@gmail.com e-mail címre várjuk. A részvételhez saját kerékpár szükséges.

Célközönség: 16+
Részvétel díjtalan.

További részletek a Rómer Floris Múzeum oldalán találhatóak.

Találkozás: Nádorvárosi Köztemető előtt
Szervező: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum
Múzeumok Őszi FesztiváljaElőjelentkezés

Az összes hely betelt, jelentkezés nem lehetséges.

További városnéző ajánlataink

KattinTúra
Kellemes hangulatú fotóséta Győrben, a város legvonzóbb helyein. Történetek a városról és számos kattintás… "Új utak, új élmények!"
Bővebben
Kétkerekű tekergő
Győr látnivalókban gazdag belvárosán kívül érdemes a külső városrészeket is felkeresni, értékeiket felfedezni. Erre remek lehetőséget kínálnak a kerékpáros városnéző programok.
Bővebben
Fotóséta Győrben
Megmutatjuk a város látnivalóit úgy, hogy büszke lehet majd fotóalbumára! Parkok, vízpartok romantikája, paloták, lakóházak izgalmas részletei, terek, műemlékek, modern épületek, mélység, magasság...
Bővebben
Hajós városnézések
Győr a folyók városa! Győződjön meg erről Ön is velünk! Egy órás hangulatos hajókázás a programunk, ami kiegészíthető városnézéssel, élményprogrammal. Így kellemesen ismerkedhet Győr történeteivel.
Bővebben
Mesés séták kicsiknek és nagyoknak Győrben
Gyertek Győrbe! Számtalan tippünk van arra, hogyan fedezzétek fel e csodás város lenyűgöző helyeit és jó néhány izgalmas történetet, legendát is megismerhettek közben. Klassz program lesz!
Bővebben