Idegenvezetőink

Ismerkedjen meg idegenvezetőinkkel

Anikó
Anikó
Idegenvezető (magyar, német)

Anikó

Már gyermekkorom óta érdekeltek azok a titkok, érdekességek és legendák, amelyeket egy város, egy épület vagy egy helyszín rejt magában. Édesapám, aki szülőhelyem, Mosonmagyaróvár nagy lokálpatriótája volt, gyakran sétált velem a városban, és mesélt, mesélt, mesélt... Ezek a séták a mai napig meghatározzák életem alakulását.

Tanulmányaimat német-orosz nyelvszakos egyetemistaként az „Alföld gyöngyszemének" nevezett Szeged városában végeztem, ahol kezdő idegenvezetőként igyekeztem bemutatni a város és környékének nevezetességeit.

1991 óta Győrben élek és tanítom a jövő nemzedékét. A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Turizmus Intézetének adjunktusaként turizmus szaktárgyakat oktatok, köztük az Idegenvezetést is.

Győr városa számomra ma már nemcsak a lakóhelyemet jelenti, hanem a hely szelleme - genius loci - a mindennapjaimat is végigkíséri. Az utcákat járva megelevenednek előttem az itt lezajlott történelmi pillanatok, az itt élt híres emberek szinte ismerősként köszöntenek rám, és a házak, ha rájuk nézek, mesélni kezdenek. Ezen élményeimet szeretném megosztani azokkal az emberekkel, akik a városnézéseimen részt vesznek.

Mindenki számára szeretnék igaz(i)-gyöngyöket bemutatni, átadni, amelyeknek birtoklása által „gazdagabbá", derűsebbé válhatnak. Jó érzés látni az érdeklődő gyermekszemek csillogását, a városba érkező vendégek szemlélődő tekintetét, vagy a rácsodálkozó győriek arcát.

Múltbéli örökségeink átadása a mai kor feladata, hogy azok a jövő számára is értéket jelentsenek. Igyekszem a mindennapok rohanásában értéket teremteni, és azt elérni, hogy a „hétköznapi varázslat" ne csak álom, hanem valóság legyen.

Szakmai képzettség

1988 Idegenvezetői képesítés megszerzése - Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Intézet, Szeged
1990 Német-orosz szakos középiskolai tanár - József Attila Tudományegyetem, Szeged
1995 Idegenforgalmi és szállodaipari szakközgazdász - Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, Budapest
2003- PhD doktorandusz - Pécsi Tudományegyetem Földtudományok Doktori Iskola

Nyelvismeret

Német felsőfok
Orosz középfok
Angol alapfokTovábbi idegenvezetőink

Éva
Ügyvezető, idegenvezető (magyar, német)
Lassan 40 éve tevékenykedem a turizmusban.Az Original Balance Kft. ügyvezetőjeként színvonalas vezetéseket nyújtó idegenvezető csapatot építek. Célunk, minél több "gyöngyöt szórni" vendégeink elé.
Bálint
Idegenvezető (magyar, német, francia)
Szívügyemnek tekintem Győr nevezetességeinek, értékeinek minél szélesebb körben történő élményszerű megismertetését.
Szilvia
idegenvezető (olasz, angol, magyar)
...
Eszter
Idegenvezető (magyar, angol)
Bízom abban, hogy ma, a XXI. század hajnalán segítségünkkel egy lélegzetelállítóan gyönyörű barokk belvárost, illetve egy nagy léptékben fejlődő nagyvárost ismerhetnek meg vendégeink és a győriek.
Dániel
Fotográfus, kulturális rendezvényszervező, közművelődési szakember
Fotográfusként a KattinTúra programjának vagyok a kísérője, arra törekszem, hogy jó fényeket, emlékezetes pillanatokat és helyszíneket tudjunk vendégeinkkel megörökíteni, beszélgetés sorozatot vezetek
József
Idegenvezető (magyar)
Az idegenvezetéssel szabadidőmben foglalkozom. Örömet jelent számomra szép városunk bemutatása. Szívesen tevékenykedek a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok csapatában.