Városnéző sétáink

Győr gyöngyszemeivel ismertetjük meg vendégeinket városnéző sétáinkon

Tematikus séták az Ars Sacra Fesztivál keretében

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül. Az Ars Sacra Fesztiválhoz évről évre önkéntesen csatlakoznak Magyarország legnagyobb múzeumai, kulturális központjai, számos galéria és művész. A fesztivál programjait – képző- és iparművészeti kiállításokat, különböző műfajú koncerteket, színházi, irodalmi előadásokat, tárlatvezetéseket, gyerekprogramokat – ingyenesen látogathatja a nagyközönség.

2015-ben első alkalommal csatlakozott a GyereGyőrbe tematikus városnézések csapata tematikus sétáival a fesztivál eseményeihez és 2016-ban egy újabb sétával egészítjük ki programunkat.
2017-ben, a Szent László-év alkalmából, a Szent László herma városában szentek élettörténeteinek példáját hozzuk összefüggésbe a fesztivál idei mottójával: "Ne féljetek!"
Megtisztelő, hogy mi is hozzájárulhatunk a fesztivál színes és tartalmas programkínálatához.


XI. ARS SACRA FESZTIVÁL 2017. szeptember 16-24.

Mottó: Mottó: "Ne féljetek!" (Jer 42,11)


2017 szeptemberében tizenegyedik alkalommal szervezzük meg az Ars Sacra Fesztivált, színes programokkal a művészetek nyelvén mutatjuk be a szépet, az igazat és a jót, s így emeljük fel a lelkeket. A nemzetközi programsorozat a Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódva a zsidó-keresztény kultúrkör tárgyi és szellemi örökségét mutatja be, annak ma is élő, örömet adó jelenlétét.

Az Ars Sacra Fesztivál az EFFE (Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért) nemzetközi zsűrijétől EFFE Label 2015-2016 minősítést kapott, mellyel az elismert, kiváló minőségű európai fesztiválok közé emelkedett.
(forrás: www.ars-sacra.hu)


Szent László és az égi jel az ARS SACRA Fesztivál alkalmából
Győr gyönyörű barokk belvárosában vezetett tematikus sétánkon köztéri szobrok és templomok érintésével szentek történeteivel ismertetjük meg az érdeklődőket az Ars Sacra Fesztivál alkalmából.
Bővebben